NewPressRelease.com este un serviciu de publicare si gazduire gratuita pentru comunicate de presa emise de orice institutie, organizatie ori companie din Romania. Pentru a publica un comunicat trebuie doar sa va creeati un cont (este gratuit si dureaza 1 minut) si apoi puteti sa adaugati un Comunicat de Presa.
Articole online Poti gasi intrebari la raspunsuri. Ce este ce cauti? Noi avem raspunsul! Am gasit un anunt gratuit online "vand iphone" cu produse ieftine. Verifica-l si tu!
NOU, oferim servicii de fotografie la eveneminte, conferinte, intalniri corporate, lansari de produs, etc. Scrieti-ne pentru mai multe detalii.

Spatiu pentru Comunicat de Presa sponsorizate. Scrieti-ne pentru mai multe detalii.

Imbunatatirea terenului cu sisteme de consolidare

News - Constructii, Amenajari si Mobilier

(Comunicat de Presa) Imbunatatirea terenului - solutii concrete

Imbunatatirea terenului cu sisteme de consolidare
      

Terenul poate fi problematic in unele zone, de aceea se impun procedee de imbunatatire teren folosindu-se coloanele de balast. Aceste sisteme de consolidare reprezinta o solutie perfecta pentru a corecta un anumit teren si a-i asigura stabilitatea de care el are nevoie.

Cum se stabilizeaza terenul?

Sistemul de consolidare, dar si imbunatatire teren de tip GEOPIER reprezinta o tehnologie alternativa la solutiile foarte cunoscute de excavare, precum si de inlocuire a terenului de fundatie. De asemenea, aceasta solutie este o optiune foarte buna pentru umpluturi structurale ce dureaza mult timp, astfel incat eficienta sa fie atinsa mai rapid si fara nici un fel de problema. Un astfel de sistem performant este rezultatul numeroaselor cercetari din domeniu, solutiile fiind cele mai eficiente si asigurand o tasare excelenta pentru terenurile coezive, dar si pentru cele compresibile sau moi.

Capacitatea portanta a terenului va creste si ea destul de mult, limitandu-se in acelasi timp tasarile provenite din incarcarile structurii constructiei. Procesul prin care se realizeaza aceasta imbunatatire teren este unul foarte simplu, el fiind caracterizat prin dislocuirea si/sau inlocuirea terenului in straturi succesive compactate de agregate. Se folosesc astfel niste tehnologii brevetate speciale pentru a aplica o forta verticala de compactare. Frecventa inalta, dar si amplitudinea scazuta de impact sunt folosite, astfel incat sa se obtina niste unghiuri de frecare interna cat mai mari, dar si module de forfecare mai mari decat in cazul tehnologiilor clasice care erau caracterizate prin realizarea coloanelor de balast prin tehnici de vibrare.

Alte lucruri de care sa tineti cont

Compactarea verticala este repsonsabila pentru marirea frecarii laterale, dar si imbunatatirea capacitatii, precum si a rezistentei de forfecare a terenului din jur. Rezulta astfel o supra consolidare a terenului in jurul fiecarei coloane Geopier. Datorita rigiditatii ridicate a fiecarui element, se asigura un confort eficient al tasarilor, iar metoda este una care da rezultatele potrivite. In cazul terenurilor moi, dar si colapsabile, s-au dezvoltat diverse solutii pentru a le asigura acestora rezistenta dorita.

S-au realizat incluziuni rigide care prezinta diverse module de forfecare foarte mari, pentru controlul tasarilor. Pentru realzarea acestor module se folosesc amestecuri diverse de betoane si agregate. Timpul de executie este redus daca se foloseste tehnica unor coloane de balast GEOPIER, iar reducerea timpului de executie este un alt lucru pentru care aceasta metoda este atat de apreciata. Testele de incarcare statica efectuate in situ arata faptul ca rigiditatea coloanelor este una foarte buna.

 

Un alt lucru pe care trebuie sa-l stiti este ca succesul sistemului este certificat prin mii de proiecte realizate in intreaga lume, acest sistem avand acum o vechime de peste 30 de ani. Aceasta solutie de fundatie eficienta si economica este o optiune pentru oricine doreste sa se apuce de un proiect. Terenurile sensibile vor putea fi folosite si ele in realizarea unor constructii. Aveti astfel in vedere toate avantajele datorate procedeelor de imbunatatire teren, si tineti cont de toate lucrurile pe care o firma precum TerraTest le pune la dispozitia voastra.  Veti vedea ca o astfel de firma va va oferi mereu servicii de cea mai buna calitate.

Sursa: terratestromania.ro/tehnologii/coloane-de-balast/
Imbunatatirea terenului cu sisteme de consolidare

Sursa: Comunicate de Presa

---------------------------

Atentie

Daca ai intrebari legate de acest articol sau legate de informatii prezentate in acest comunicat, va rugam sa-l contactati pe Autor, cu ajutorul datelor de contact publicate la sfarsitul comunicatului. Va rugam sa nu cereti administratorilor site-ului mai multe informatii despre acest articol, noi nu va putem oferi aceste informatii. NewPressRelease.com isi declina responsabilitatea in privinta informatiilor publicate pe site. Responsabilitatea pentru informatiile publicate ii revine Autorului. Va invitam sa cititi Termeni de utilizare.

Toate comunicatele de presa publicate pe acest site, sunt trimise de utilizatori ai site-ului si sunt publicate ca asa cum au fost primite. NewPressRelease.com nu este raspunzator de continutul acestor comunicate de presa publicate. Unele comunicate pot creea confuzii, daca nu sunt prezentate informatii aditionale. Va recomandam sa contactati persoana care a publicat acest Comunicat de Presa cu ajutorul datelor de contact publicate in articol. NewPressRelease.com nu poate fi facut responsabil, in nici un caz, pentru orice intarzieri,inadvertente, erori sau omisiuni in ceea ce priveste informatia ori transmiterea sau livrarea integrala ori partiala a acesteia, pentru orice accident ce deriva din aceasta sau ocazionat de aceasta, ori pentru rezultatele obtinute prin prelucrarea acestor informatii. Intregul risc pentru calitatea, acuratetea, adecvarea, exhaustivitatea, actualitatea, validitatea si calitatea oricarei informatii este asumat de catre utilizator. In cazul in care un comunicat de presa publicat pe site-ul NewPressRelease.com/RO va aduce prejudicii, va rugam sa ne contactati.


Copyright © 2008 - 2018 Comunicate de Presa by NewPressRelease.com