NewPressRelease.com este un serviciu de publicare si gazduire gratuita pentru comunicate de presa emise de orice institutie, organizatie ori companie din Romania. Pentru a publica un comunicat trebuie doar sa va creeati un cont (este gratuit si dureaza 1 minut) si apoi puteti sa adaugati un Comunicat de Presa.
Articole online Poti gasi intrebari la raspunsuri. Ce este ce cauti? Noi avem raspunsul! Am gasit un anunt gratuit online "vand iphone" cu produse ieftine. Verifica-l si tu!
NOU, oferim servicii de fotografie la eveneminte, conferinte, intalniri corporate, lansari de produs, etc. Scrieti-ne pentru mai multe detalii.

Spatiu pentru Comunicat de Presa sponsorizate. Scrieti-ne pentru mai multe detalii.

MIRA TELECOM prezentata la Congresul European de Spectroscopie Moleculara de la Cluj

News - Stiinta si Cercetare

(Comunicat de Presa) MIRA TELECOM, in colaborare cu Facultatea de Fizica (Universitatea Bucuresti) si Institutul de Fizica si Inginerie Nucleara Horia Hulubei, a realizat o cercetare complexa in domeniul spectroscopiei, ale carei concluzii au fost expuse la a 31-a editie a Congresului European de Spectroscopie Moleculara de la Cluj, EUCMOS 2012 - http://www.phys.ubbcluj.ro/eucmos2012, desfasurat in perioada 26 - 31 august.

MIRA TELECOM prezentata la Congresul European de Spectroscopie Moleculara de la Cluj
      

Echipa de specialisti de la MIRA TELECOM si MIRA TECHNOLOGIES, coordonata de prof. L.C. Giurgiu, a fost compusa din prof. Stefan Toba – fizician si cercetator stiintific, Vasile Vasilescu – cercetator electronist si Stelian Ilie – doctorand in domeniul detectiei subtantelor periculoase si presedintele MIRA TELECOM. Compania a acordat de asemenea, sprijin financiar pentru realizarea si publicarea rezultatelor cercetarii.

Lucrarea “Spectrometru de banda larga RNQ (rezonanta magnetica cuadrupolara) pentru detectia nucleelor 14 N” a avut ca obiectiv detectarea tranzitiilor dintre nivelurile energiei cuadrupolare ale nucleelor 14 N in intervalul 700 kHz - 6 MHz. Designul spectrometrului permite observarea efectelor diferitelor secvente arbitrare de radiofrecventa pulsatorii asupra substantelor investigate.

Lucrarea a fost sustinuta de prof. dr. L.C. Giurgiu, de la Facultatea de Fizica – Universitatea Bucuresti si a inclus: arhitectura spectrometrului, principalele componente ale spectrometrului RNQ si rezultatele testelor experimentale.

Congresul EUCMOS - organizat pentru prima oara in Romania

Congresul European de Spectroscopie Moleculara este un eveniment stiintific de anvergura, cu o traditie de 62 de ani si este organizat din doi in doi ani. Este prima oara cand Romania gazduieste acest eveniment. Congresul, aflat la a 31-a editie are loc anul acesta la Universitatea Babes Bolyai din Cluj si reuneste peste 300 de cercetatori in domenii precum stiintele naturii, fizica, chimie, biologie si medicina.

Participantii au venit din intreaga lume: SUA, Canada, Japonia, Germania, Franta, Italia, Austria, Polonia si Rusia. Deschiderea lucrarilor congresului a avut loc in prezenta presedintelui Comitetului International al Congresului EUCMOS, prof. dr. Austin Barnes de la Universitatea Salford din Marea Britanie si a presedintelui Academiei Romane, academician Ionel Haiduc.

Scopul congresului este de a incuraja schimbul de idei si colaborarea intre cei interesati de spectroscopia moleculara in vedera identificarii de tendinte si obiective noi in domeniu. EUCMOS 2012 se concentreaza pe toate aspectele metodelor si tehnicilor spectroscopice, inclusiv pe aplicatii. Abordarile teoretice si de calcul pentru investigarea structurii, dinamicii si proprietatilor sistemului  molecular, sunt de asemenea dezbatute in cadrul congresului. Printre temele de discutie se numara
si spectroscopia suprafetelor si interfetelor, spectroscopia moleculelor biologice si spectroscopii aplicate (arheologie, geologie, mineralogie, arta, analiza si procesarea alimentatiei).

Rolul spectroscopiei moleculare

Spectroscopia este o ramura a fizicii care se ocupa cu studiul metodelor de obtinere a spectrelor, precum si cu masurarea si interpretarea acestora. Dupa natura sistemului cuantic emitator (atom, molecula, nucleu), spectroscopia se clasifica in spectroscopie atomica, moleculara si nucleara.

Spectroscopia moleculara este o metoda de cercetare prin care se masoara si analizeaza cantitatea de lumina absorbita, emisa sau imprastiata de moleculele din compozitia unui material artificial sau natural, in urma interactiunii acestuia cu lumina.

MIRA TELECOM – companie cu capital integral romanesc, fondata si condusa de Stelian Ilie, Presedinte al Grupului – si-a inceput activitatea cu distributia echipamentelor de radiocomunicatii. Diversificarea serviciilor a reprezentat un principiu de baza in evolutia companiei, MIRA TELECOM oferind astazi solutii complete de securitate, IT si telecom. In ultimii ani, compania a investit masiv in cercetare, in domeniul tehnologiei pentru securitate. In prezent se afla in proces de finalizare constructia unui centru propriu de cercetare si dotarea acestia cu aparatura de laborator si platforme software de inalt nivel tehnologic. MIRA TELECOM are 14 ani de experienta pe piata romaneasca si internationala. 
MIRA TELECOM prezentata la Congresul European de Spectroscopie Moleculara de la Cluj

Sursa: Comunicate de Presa

---------------------------

Atentie

Daca ai intrebari legate de acest articol sau legate de informatii prezentate in acest comunicat, va rugam sa-l contactati pe Autor, cu ajutorul datelor de contact publicate la sfarsitul comunicatului. Va rugam sa nu cereti administratorilor site-ului mai multe informatii despre acest articol, noi nu va putem oferi aceste informatii. NewPressRelease.com isi declina responsabilitatea in privinta informatiilor publicate pe site. Responsabilitatea pentru informatiile publicate ii revine Autorului. Va invitam sa cititi Termeni de utilizare.

Toate comunicatele de presa publicate pe acest site, sunt trimise de utilizatori ai site-ului si sunt publicate ca asa cum au fost primite. NewPressRelease.com nu este raspunzator de continutul acestor comunicate de presa publicate. Unele comunicate pot creea confuzii, daca nu sunt prezentate informatii aditionale. Va recomandam sa contactati persoana care a publicat acest Comunicat de Presa cu ajutorul datelor de contact publicate in articol. NewPressRelease.com nu poate fi facut responsabil, in nici un caz, pentru orice intarzieri,inadvertente, erori sau omisiuni in ceea ce priveste informatia ori transmiterea sau livrarea integrala ori partiala a acesteia, pentru orice accident ce deriva din aceasta sau ocazionat de aceasta, ori pentru rezultatele obtinute prin prelucrarea acestor informatii. Intregul risc pentru calitatea, acuratetea, adecvarea, exhaustivitatea, actualitatea, validitatea si calitatea oricarei informatii este asumat de catre utilizator. In cazul in care un comunicat de presa publicat pe site-ul NewPressRelease.com/RO va aduce prejudicii, va rugam sa ne contactati.


Copyright © 2008 - 2018 Comunicate de Presa by NewPressRelease.com