NewPressRelease.com este un serviciu de publicare si gazduire gratuita pentru comunicate de presa emise de orice institutie, organizatie ori companie din Romania. Pentru a publica un comunicat trebuie doar sa va creeati un cont (este gratuit si dureaza 1 minut) si apoi puteti sa adaugati un Comunicat de Presa.
Articole online Poti gasi intrebari la raspunsuri. Ce este ce cauti? Noi avem raspunsul! Am gasit un anunt gratuit online "vand iphone" cu produse ieftine. Verifica-l si tu!
NOU, oferim servicii de fotografie la eveneminte, conferinte, intalniri corporate, lansari de produs, etc. Scrieti-ne pentru mai multe detalii.

Spatiu pentru Comunicat de Presa sponsorizate. Scrieti-ne pentru mai multe detalii.

Povestea arborelui de cafea, de la boabe la bautura aromata

News - Societate

(Comunicat de Presa) Una dintre placerile nevinovate ale vietii poate fi considerata ceasca zilnica de cafea.

Povestea arborelui de cafea, de la boabe la bautura aromata
      

Aromata, savuroasa, intensa, licoarea cu gust puternic si mireasma parfumata captiva simturile si energizeaza organismul. Putini cunosc insa care este drumul boabelor de cafea, si care sunt procesele la care sunt supuse pentru ca noi sa ne bucuram de aroma eleganta in fiecare inghititura.

In randurile urmatoare vom spune povestea arborelui si a boabelor de cafea, poveste care incepe in regiunile tropical si subtropicale cu clima calda, bogata in precipitatii si temperaturi constante. Cele mai cunoscute regiuni pentru calitatea boabelor de cafea sunt Etiopia, Nepal, Brazilia, Madagascar, Guatemala. Aroma intensa care ne alinta in fiecare zi este oferita de conditiile de cultivare, recoltare si procesare a boabelor. Aceste metode difera de la o regiune la alta dar si in functie de sortimentele de cafea supuse procesarii.

Gustul intens al cafelei se pastreaza daca boabele sunt procesate natural, iar cele mai utilizate metode naturale de procesare sunt: spalata, semi-spalata si uscata.

Cafea

Procesarea spalata  - washed

Procesarea washed are cea mai larga utilizare, principalele state producatoare de cafea folosind aceasta metoda. Primul pas de prelucrare incepe dupa culegere,cand boanele sunt introduse in masini specializate in vederea indepartarii pulpei. Dupa aceasta etapa boabele de cafea raman acoperite doar de  un mucilagiu fin. Inlaturarea mucilagiului se realizeaza prin fermentare sau prin procede mecanice.

Indepartarea prin fermentare presupune introducerea si mentinerea boabelor de cafea intr-un rezervor cu apa. Aici incepe procesul de fermentare, favorizat de enzimele ce se formeaza din sucul boabelor. In fapt enzimele are se formeaza consuma din membranele ramasese dupa procesul de indepartare a pulpei. Operatiunea de fermentare dureaza intre 6 si 72 de ore si este influentata de cantitatea de cafea adaugata, temperatura si gradul de umiditate din container. Procedeul este finalizat odata ce pelicula se indeparteaza usor cu mana. Urmatorul pas este de curatare, boabele sunt spalate cu apa la presiune ridicata astfel sunt  indepartate toate reziduurile.

Trebuie mentionat ca in magazinele Contengo pot fi descoperite sortimentele Brazilia Santos si PANAMA GESHA La Fortuna Rainforest, procesate prin aceasta metoda traditionala.

Procesarea semi-spalata, honey

Metoda de procesare honey ofera boabelor de cafea aroma mai intensa si gust  mai bogat. Aceasta metoda se aseamana destul de mult cu cea mentionata anterior, insa fermentarea nu este completa. Etapa de fermentare partiala asigura aroma mai bogata si este folosita cu precadere de procesatorii din Costa Raca.

Sortimentul de cafea Costa Raca Tarrazu San Rafael propusa de Contego Caffee este procesata prin aceasta metoda inedita, fapt pentru care fiecare ceasca este mai aromata si mai eleganta.

Procesarea naturala uscata

Aceasta metoda presupune uscarea directa a boabelor de cafea, imediat  dupa recoltare. Pulpa nu mai este indepartata iar rezultatul este unul cu adevarat uimitor: cafea aromata, exotica, ce aduce mai aproape specificul zonei in care este cultivata.

 

Cafeaua procesata natural are cateva particularitati care o face mai apreciata, mai si mai speciala fata de alte sortimente. Fiecare bob are o aciditate si o savoare aparte, deci sansele ca doua transporturi sa fie identice sunt minime. Bineinteles in fiecare ceasca de cafea naturala pot fi descoperite savori inedite care aduc mai aproape caldura tropicala si parfumul persistent al tarilor de provenienta.
Povestea arborelui de cafea, de la boabe la bautura aromata

Sursa: Comunicate de Presa

---------------------------

Atentie

Daca ai intrebari legate de acest articol sau legate de informatii prezentate in acest comunicat, va rugam sa-l contactati pe Autor, cu ajutorul datelor de contact publicate la sfarsitul comunicatului. Va rugam sa nu cereti administratorilor site-ului mai multe informatii despre acest articol, noi nu va putem oferi aceste informatii. NewPressRelease.com isi declina responsabilitatea in privinta informatiilor publicate pe site. Responsabilitatea pentru informatiile publicate ii revine Autorului. Va invitam sa cititi Termeni de utilizare.

Toate comunicatele de presa publicate pe acest site, sunt trimise de utilizatori ai site-ului si sunt publicate ca asa cum au fost primite. NewPressRelease.com nu este raspunzator de continutul acestor comunicate de presa publicate. Unele comunicate pot creea confuzii, daca nu sunt prezentate informatii aditionale. Va recomandam sa contactati persoana care a publicat acest Comunicat de Presa cu ajutorul datelor de contact publicate in articol. NewPressRelease.com nu poate fi facut responsabil, in nici un caz, pentru orice intarzieri,inadvertente, erori sau omisiuni in ceea ce priveste informatia ori transmiterea sau livrarea integrala ori partiala a acesteia, pentru orice accident ce deriva din aceasta sau ocazionat de aceasta, ori pentru rezultatele obtinute prin prelucrarea acestor informatii. Intregul risc pentru calitatea, acuratetea, adecvarea, exhaustivitatea, actualitatea, validitatea si calitatea oricarei informatii este asumat de catre utilizator. In cazul in care un comunicat de presa publicat pe site-ul NewPressRelease.com/RO va aduce prejudicii, va rugam sa ne contactati.


Copyright © 2008 - 2018 Comunicate de Presa by NewPressRelease.com