NewPressRelease.com este un serviciu de publicare si gazduire gratuita pentru comunicate de presa emise de orice institutie, organizatie ori companie din Romania. Pentru a publica un comunicat trebuie doar sa va creeati un cont (este gratuit si dureaza 1 minut) si apoi puteti sa adaugati un Comunicat de Presa.
Articole online Poti gasi intrebari la raspunsuri. Ce este ce cauti? Noi avem raspunsul! Am gasit un anunt gratuit online "vand iphone" cu produse ieftine. Verifica-l si tu!
NOU, oferim servicii de fotografie la eveneminte, conferinte, intalniri corporate, lansari de produs, etc. Scrieti-ne pentru mai multe detalii.

Spatiu pentru Comunicat de Presa sponsorizate. Scrieti-ne pentru mai multe detalii.

Cafea decofeinizata pentru sanatatea inimii tale

News - Sanatate

(Comunicat de Presa) In ultimul secol, cand medicii au confirmat efectul negativ al cofeinei in activitatea inimii.

Cafea decofeinizata pentru sanatatea inimii tale
      

In ultimul secol, cand medicii au confirmat efectul negativ al cofeinei in activitatea inimii, vanzarile de cafea decofeinizata au crescut uimitor. Apoi, valul de popularitate a utilizarii produsului a scazut. Si pana acum, gustul si caracteristicile sale aromatice sunt deseori criticate. Producatorii de cafea, recunoscand necesitatea existentei unui produs din punct de vedere medical, sustin totusi ca, consumul de cafea decafeinizata este acelasi lucru cu consumul de soia in loc de carne, insa acest lucru este total neadevarat. Comunicat de presa

Cofeina se refera la alcaloizi - un grup de compusi organici de origine naturala, dintre care multi au activitate fiziologica pronuntata. Alcaloizii includ de asemenea, de exemplu, nicotina, morfina, chinina. Unii dintre alcaloizi in doze mici sunt medicamente, iar in doze mari otrava. Cafeina contine in jur de  60 de substante. Cele mai cunoscute alimente care contin cofeina, sunt boabele de cafea, diferite ceaiuri,  cola, guarana, frunze de mate. Curios, plantele sintetizeaza cofeina pentru a se proteja impotriva insectelor care mananca frunze si tulpini si, dimpotriva, ii atrage pe cei care sunt polenizatori. Oamenii sunt cam la fel. Pentru unii, cofeina din cafea ofera bucurie si placere, pentru altii este foarte periculoasa. Comunicat de presa

Beneficiile cofeinei

Cofeina, suprimand activitatea receptorilor de adenozina in cortexul cerebral, creste activitatea creierului, imbunatatind capacitatea de perceptie si memorie. Din acelasi motiv, cofeina are un efect revigorant si reduce somnolenta. De aceea cafeaua se bea dimineata. Cofeina mareste nivelul hormonului dopamina, care determina un sentiment de placere sau satisfactie si face o persoana mai fericita. Cofeina este folositoare pentru sportivi, deoarece afecteaza pozitiv nivelul glucozei din organism si, in consecinta, glicogenul, care este principala sursa de energie pentru muschii de lucru. Din acest motiv, Comitetul Olimpic International a interzis utilizarea cofeinei in timpul competitiei. Comunicat de presa

Impact negativ

  • Cafeina produce cresterea functiei cardiace, accelereaza ritmul cardiac pana la aparitia tahicardiei si aritmiei, determina dilatarea vaselor de sange, creste tensiunea arteriala, deci este contraindicata pentru persoanele care sufera de boli cardiovasculare, ateroscleroza, hipertensiune arteriala si glaucom.
  • Cofeina curata calciul din corp. Potrivit unor rapoarte, o ceasca de cafea cu cofeina consuma 6 mg de calciu din organism. Prin urmare, pentru a reduce riscul fracturilor, persoanele in varsta merita sa renunte la cofeina.
  • Din acelasi motiv, cafeaua nu este recomandata in timpul sarcinii, cand corpul copilului se formeaza in mod activ. In plus, cofeina poate provoca palpitatii inimii fatului si poate creste riscul nasterii premature.
  • Cafeina, asa cum am spus, stimuleaza creierul, provocand insomnie.
  • Se dovedeste ca cafeina provoaca dependenta fizica. Efectul obisnuintei apare datorita faptului ca substanta este complet absorbit timp  de 30-40 minute, iar efectul sau scade dupa aproximativ trei ore.

O cafea de inalta calitate 100% din cereale organice, fara cofeina,  are o aroma bogata si un gust fin. Cafeaua decafeinizata este rezultatul unei selectii atente a celor mai bune boabe de cafea Arabica si Robusta, aduse din diferite parti ale lumii, fiind prajite cu mare grija. Tehnologia moderna permite producerea de cafea decofeinizata, cu o aroma si un gust plin de cafea reala, atat de iubita de milioane de oameni.
Cafea decofeinizata pentru sanatatea inimii tale

Sursa: Comunicate de Presa

---------------------------

Atentie

Daca ai intrebari legate de acest articol sau legate de informatii prezentate in acest comunicat, va rugam sa-l contactati pe Autor, cu ajutorul datelor de contact publicate la sfarsitul comunicatului. Va rugam sa nu cereti administratorilor site-ului mai multe informatii despre acest articol, noi nu va putem oferi aceste informatii. NewPressRelease.com isi declina responsabilitatea in privinta informatiilor publicate pe site. Responsabilitatea pentru informatiile publicate ii revine Autorului. Va invitam sa cititi Termeni de utilizare.

Toate comunicatele de presa publicate pe acest site, sunt trimise de utilizatori ai site-ului si sunt publicate ca asa cum au fost primite. NewPressRelease.com nu este raspunzator de continutul acestor comunicate de presa publicate. Unele comunicate pot creea confuzii, daca nu sunt prezentate informatii aditionale. Va recomandam sa contactati persoana care a publicat acest Comunicat de Presa cu ajutorul datelor de contact publicate in articol. NewPressRelease.com nu poate fi facut responsabil, in nici un caz, pentru orice intarzieri,inadvertente, erori sau omisiuni in ceea ce priveste informatia ori transmiterea sau livrarea integrala ori partiala a acesteia, pentru orice accident ce deriva din aceasta sau ocazionat de aceasta, ori pentru rezultatele obtinute prin prelucrarea acestor informatii. Intregul risc pentru calitatea, acuratetea, adecvarea, exhaustivitatea, actualitatea, validitatea si calitatea oricarei informatii este asumat de catre utilizator. In cazul in care un comunicat de presa publicat pe site-ul NewPressRelease.com/RO va aduce prejudicii, va rugam sa ne contactati.


Copyright © 2008 - 2018 Comunicate de Presa by NewPressRelease.com