NewPressRelease.com este un serviciu de publicare si gazduire gratuita pentru comunicate de presa emise de orice institutie, organizatie ori companie din Romania. Pentru a publica un comunicat trebuie doar sa va creeati un cont (este gratuit si dureaza 1 minut) si apoi puteti sa adaugati un Comunicat de Presa.
Articole online Poti gasi intrebari la raspunsuri. Ce este ce cauti? Noi avem raspunsul! Am gasit un anunt gratuit online "vand iphone" cu produse ieftine. Verifica-l si tu!
NOU, oferim servicii de fotografie la eveneminte, conferinte, intalniri corporate, lansari de produs, etc. Scrieti-ne pentru mai multe detalii.

Spatiu pentru Comunicat de Presa sponsorizate. Scrieti-ne pentru mai multe detalii.

Cum te ajută cafeaua să îți menții sănătatea

News - Sanatate

(Comunicat de Presa) Cafeaua de dimineață nu e doar un moft sau un răsfăț ci și o băutură care îți poate influența starea de sănătate. Deși părerile despre beneficiile acestei băuturi sunt împărțite, unele aspecte sunt clare și de necombătut.

Cum te ajută cafeaua să îți menții sănătatea
      

Cafeaua de dimineață nu e doar un moft sau un răsfăț ci și o băutură care îți poate influența starea de sănătate. Deși părerile despre beneficiile acestei băuturi sunt împărțite, unele aspecte sunt clare și de necombătut.

 

Iată, deci, cum poate cafeaua să îți influențeze starea de sănătate.

 

O sursă bună de antioxidanți

 

Cafeaua este una dintre cele mai bune surse de antioxidanți, depășind fructele și legumele. Astfel, ar trebui să consumi cantități destul de mari de căpșuni, de exemplu, pentru a atinge nivelul de antioxidanți pe care îl poți lua dintr-o ceașcă de cafea.

 

Dar la ce folosesc antioxidanții? Aceștia sunt mici molecule ce atacă radicalii liberi din organismul nostru. Aceștia din urmă pot afecta structura unor celule din corpul nostru, cauzând, în timp, multe probleme de sănătate. Antioxidanții distribuie electroni către radicalii liberi, fapt care îi tranformă pe aceștia într-un element mai puțin nociv.

 

Îți îmbunătățește memoria

 

Cafeaua este un stimulant bine cunoscut, și energia pe care ne-o oferă se datorează cafeinei care se găsește în mod natural în cafea. Dar, în afară de efectul bine știut de energizare, cafeina mai are darul și de a îmbunătăți funcțiile creierului în ceea ce privește memoria. Cel puțin asta arată numeroasele studii care au avut drept subiect acest aspect.

 

Scade riscul de apariție a depresiei

 

Sau reduce efectele acesteia. Un studiu derulat pe un număr de aproximativ 50.000 de femei pe decursul a 10 ani a relevat faptul că femeile care nu au băut deloc cafea (ori au băut foarte puțină în această perioadă) au dezvoltat un risc de depresie cu 15% mai mare decât cele care au consumat cafea odată la două zile sau mai des.

 

Asta se întâmplă deoarece cafeaua ajută la eliberarea de dopamine. Acestea trimit, la rândul lor, semnale către celulele nervoase, făcându-ne să ne simțim mai fericiți, motivați și chiar... îndrăgostiți.

 

Crește speranța de viață

 

Asta nu înseamnă că e o substanță magică ce ne poate oferi tinerețe veșnică, dar are proprietăți care ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire. Acest lucru se datorează în mare parte antioxdanților, dar și cafeinei, care ne face să ne simțim mai tineri și plini de energie. Astfel ”păcălim” creierul că suntem încă tineri, iar el trimite mai departe în organism acest mesaj.

 

Scade riscul apariției mai multor boli

 

Este cunoscut faptul că un consum regulat de cafea reduce riscula apariței de ciroză hepatică cauzată de consumul de alcool. De asemenea, cafeaua poate reduce nivelul de zahăr din sânge, precum și incidența bolilor cardiovasculare și neurologice.

 

În plus, cei care au dezvoltat deja boli precum Parkinson sau Alzheimer pot resimți o ameliorare a simptomeleor dacă consumă în mod regulat cafea. Pentru cei care nu au dezvoltat încă aceste boli, consumul de cafea poate reduce riscul apariției acestora.

 

Iată, deci, că un consum regulat de cafea nu îți oferă doar energie în fiecare dimineață ci te face mai fericit și te protejează și de apariția anumitor boli. Nu uitati ca si pentru o cafea de calitate trebuie si un aparat de cafea pe masura.
Cum te ajută cafeaua să îți menții sănătatea

Sursa: Comunicate de Presa

---------------------------

Atentie

Daca ai intrebari legate de acest articol sau legate de informatii prezentate in acest comunicat, va rugam sa-l contactati pe Autor, cu ajutorul datelor de contact publicate la sfarsitul comunicatului. Va rugam sa nu cereti administratorilor site-ului mai multe informatii despre acest articol, noi nu va putem oferi aceste informatii. NewPressRelease.com isi declina responsabilitatea in privinta informatiilor publicate pe site. Responsabilitatea pentru informatiile publicate ii revine Autorului. Va invitam sa cititi Termeni de utilizare.

Toate comunicatele de presa publicate pe acest site, sunt trimise de utilizatori ai site-ului si sunt publicate ca asa cum au fost primite. NewPressRelease.com nu este raspunzator de continutul acestor comunicate de presa publicate. Unele comunicate pot creea confuzii, daca nu sunt prezentate informatii aditionale. Va recomandam sa contactati persoana care a publicat acest Comunicat de Presa cu ajutorul datelor de contact publicate in articol. NewPressRelease.com nu poate fi facut responsabil, in nici un caz, pentru orice intarzieri,inadvertente, erori sau omisiuni in ceea ce priveste informatia ori transmiterea sau livrarea integrala ori partiala a acesteia, pentru orice accident ce deriva din aceasta sau ocazionat de aceasta, ori pentru rezultatele obtinute prin prelucrarea acestor informatii. Intregul risc pentru calitatea, acuratetea, adecvarea, exhaustivitatea, actualitatea, validitatea si calitatea oricarei informatii este asumat de catre utilizator. In cazul in care un comunicat de presa publicat pe site-ul NewPressRelease.com/RO va aduce prejudicii, va rugam sa ne contactati.


Copyright © 2008 - 2018 Comunicate de Presa by NewPressRelease.com