NewPressRelease.com este un serviciu de publicare si gazduire gratuita pentru comunicate de presa emise de orice institutie, organizatie ori companie din Romania. Pentru a publica un comunicat trebuie doar sa va creeati un cont (este gratuit si dureaza 1 minut) si apoi puteti sa adaugati un Comunicat de Presa.
Articole online Poti gasi intrebari la raspunsuri. Ce este ce cauti? Noi avem raspunsul! Am gasit un anunt gratuit online "vand iphone" cu produse ieftine. Verifica-l si tu!
NOU, oferim servicii de fotografie la eveneminte, conferinte, intalniri corporate, lansari de produs, etc. Scrieti-ne pentru mai multe detalii.

Spatiu pentru Comunicat de Presa sponsorizate. Scrieti-ne pentru mai multe detalii.

Grade de prajire a boabelor de cafea

News - Mondenitati si Lifestyle

(Comunicat de Presa) Fiecare tip de cafea este unica si necesita o abordare individuala. Boabele diferite reactioneaza diferit la procesul de prajire, necesitand diferite temperaturi si cicluri de timp.

Grade de prajire a boabelor de cafea
      

Cafeaua este o bautura traditionala a celor care se considera a fi adevarati fani. Utilizarea boabelor de cafea proaspat prajita de la Contego Cafe de catre bautorii de cafea, s-a transformat intr-un cult si un ritual special. Cafeaua, este o bautura de stimulare si tonifiere, si, a intrat de mult timp in viata celor care o consuma zi de zi. Prajirea boabelor de cafea este unul dintre cele mai importante procese de lunga durata spre o ceasca de cafea aromata. Prajirea este o abilitate care este responsabila pentru aroma completa si proprietatile aromatice ale boabelor de cafea. La prajirea boabelor verzi, umiditatea se evapora, iar boabele isi maresc dimensiunea. Zaharoza, continuta de acestea, se transforma in caramelina, care confera cafelei o culoare maro. In timpul procesului de prajire se formeaza o aroma complexa, care este responsabila de gustul specific a cafelei.  Uleiurile esentiale ajung la suprafata treptat, pe masura ce structura boabelor de cafea se schimba.

Numai indemanarea unui maestru experimentat poate face posibila extragerea tuturor caracteristicilor unice ale boabelor de cafea si aroma fiecarui tip de cafea. In primele minute de prajire, boabele de cafea sunt de culoare galben deschis si au un miros de fum, dupa care apare mirosul aromat. Sunetul distinctiv al primei fisuri a boabelor, semnaleaza in ce stadiu se afla cafeaua tratata termic. Dupa aceea, incepe caramelizarea activa a zaharurilor continute de boabe, iar uleiurile esentiale se deplaseaza treptat spre exterior. Boabele cresc in dimensiune si devin mai intunecate. In acest moment, de obicei, se aude sunetul celei de-a doua fisuri, culoarea boabelor devenind mult mai intunecata. In aceasta etapa zaharul este ars complet.

Diferenta dintre prajirea usoara si cea intunecata

In mod obisnuit, boabele de cafea prajite la o intensitate mai scazuta au o culoare luminoasa, un gust mai puternic si o aciditate mai mare comparativ cu cele prajite foarte tare, iar acest lucru se datoreaza oxidarii, odata cu cresterea temperaturii. Boabele de cafea prajite mai puternic, contin mai putina cafeina, si cu toate acestea, gustul amar este mai pronuntat.


Diferite arome obtinute prin grade de prajire

Gust de scortisoara

Acest gust se obtine la o temperatura aproximativa de 195 grade С. Aceasta este cea mai usoara prajire, boabele devenind un maro deschis, cu o bogatie de gusturi usoare si aroma foarte subtila de scortisoara. In aceasta faza,  uleiul de pe suprafata este absent.

Luminos sau New England Roast

Se produce la o temperatura de 205 grade C. Boabele proaspat prajite capata o culoare maro deschis, usor mai intunecate, fata de prima metoda de prajire. Gustul are inca un sentiment pronuntat, dar fara note de scortisoara. Uleiul de pe suprafata boabelor inca nu isi face aparitia la aceasta temperatura.

American (roast american)

Temperatura aproximativa este de 210 grade C. Culoare speciafica medie, este de un maro deschis.  Uleiul este inca absent pe suprafata boabelor. Numele acestui tip de prajire a fost primit din cauza popularitatii sale in partea de est a Statelor Unite. Adesea, aceasta prajire (precum si cea cu aroma de scortisoara) este folosita pentru testarea de catre degustatorii profesionisti.

 
Grade de prajire a boabelor de cafea

Sursa: Comunicate de Presa

---------------------------

Atentie

Daca ai intrebari legate de acest articol sau legate de informatii prezentate in acest comunicat, va rugam sa-l contactati pe Autor, cu ajutorul datelor de contact publicate la sfarsitul comunicatului. Va rugam sa nu cereti administratorilor site-ului mai multe informatii despre acest articol, noi nu va putem oferi aceste informatii. NewPressRelease.com isi declina responsabilitatea in privinta informatiilor publicate pe site. Responsabilitatea pentru informatiile publicate ii revine Autorului. Va invitam sa cititi Termeni de utilizare.

Toate comunicatele de presa publicate pe acest site, sunt trimise de utilizatori ai site-ului si sunt publicate ca asa cum au fost primite. NewPressRelease.com nu este raspunzator de continutul acestor comunicate de presa publicate. Unele comunicate pot creea confuzii, daca nu sunt prezentate informatii aditionale. Va recomandam sa contactati persoana care a publicat acest Comunicat de Presa cu ajutorul datelor de contact publicate in articol. NewPressRelease.com nu poate fi facut responsabil, in nici un caz, pentru orice intarzieri,inadvertente, erori sau omisiuni in ceea ce priveste informatia ori transmiterea sau livrarea integrala ori partiala a acesteia, pentru orice accident ce deriva din aceasta sau ocazionat de aceasta, ori pentru rezultatele obtinute prin prelucrarea acestor informatii. Intregul risc pentru calitatea, acuratetea, adecvarea, exhaustivitatea, actualitatea, validitatea si calitatea oricarei informatii este asumat de catre utilizator. In cazul in care un comunicat de presa publicat pe site-ul NewPressRelease.com/RO va aduce prejudicii, va rugam sa ne contactati.


Copyright © 2008 - 2018 Comunicate de Presa by NewPressRelease.com