NewPressRelease.com este un serviciu de publicare si gazduire gratuita pentru comunicate de presa emise de orice institutie, organizatie ori companie din Romania. Pentru a publica un comunicat trebuie doar sa va creeati un cont (este gratuit si dureaza 1 minut) si apoi puteti sa adaugati un Comunicat de Presa.
Articole online Poti gasi intrebari la raspunsuri. Ce este ce cauti? Noi avem raspunsul! Am gasit un anunt gratuit online "vand iphone" cu produse ieftine. Verifica-l si tu!
NOU, oferim servicii de fotografie la eveneminte, conferinte, intalniri corporate, lansari de produs, etc. Scrieti-ne pentru mai multe detalii.

Spatiu pentru Comunicat de Presa sponsorizate. Scrieti-ne pentru mai multe detalii.

Cointreau sărbătorește cea de-a 70-a aniversare a cocktailului Margarita

News - Mondenitati si Lifestyle

(Comunicat de Presa) Cointreau sărbătorește cea de-a 70-a aniversare a cocktailului Margarita

Cointreau sărbătorește cea de-a 70-a aniversare a cocktailului Margarita
      

 

 

 

 

Cointreau marchează cea de-a 70-a aniversare a cocktailului Margarita printr-un șir de evenimente tematice „Margarita Loves Cointreau” ce vor fi organizate în întreaga lume. Evenimentele vor recrea atmosfera din Acapulco și vor sărbători legătura dintre Cointreau și cocktailul Margarita așa cum creatoarea cocktailului spunea: O Margarita fără Cointreau nu-și merită sarea. Cointreau este legat de Margarita încă de la crearea acestui cocktail, în 1948, susține Jean-Denis Voin, CEO L&S Rémy Cointreau. Pentru a face dovada atașamentului nostru față de acest cocktail emblematic și față de creatoarea sa, Margaret Sames, cu ocazia aniversării a 70 de ani am decis să reînviem spiritul petrecerilor fastuoase ale acesteia din Acapulco.”

„O MARGARITA FĂRĂ COINTREAU NU-ȘI MERITĂ SAREA. Margaret Sames, 1948

Margaret „Margarita” Sames, o doamnă din elita americană înstărită, cunoscută pentru petrecerile extrem de fastuoase și extravagante pe care le organiza, a creat un cocktail nou cu ocazia uneia dintre seratele sale. Noul cocktail conținea două dintre băuturile sale preferate: tequila și Cointreau - un lichior pe bază de esențe dulci și amare obținute din coajă de portocale. Un success imediat, băutura a fost denumită Margarita și a ajuns un cocktail emblematic, consumat atât în baruri cât și acasă.

Cointreau a fost creat de Edouard Cointreau în 1875, după ce acesta a observat interesul crescut al clienților pentru aroma de portocală, un produs rar și scump la acea vreme. Edouard Cointreau a călătorit în întreaga lume și a experimentat în permanență rețete și procese de distilare până a obținut amestecul perfect. Astfel, Edouard Cointreau a început să-și îmbutelieze creația care urma să ajungă băutura emblematică cunoscută astazi. Despre Cointreau se găsesc referințe și menționări în manualele de mixologie încă din 1922*. La începutul secolului al XX-lea, Cointreau a devenit un reper pentru barmanii care apreciau claritatea lichidului și versatilitatea acestuia. Grație aromei bogate de portocală și a gustului răcoritorincomparabil, Cointreau se află la baza a peste 350 de rețete de cocktailuri, inclusiv, desigur, Margarita.

Pentru a sărbători legendarul cocktail, Cointreau a creat un eveniment de lansare, inspirat din petrecerile organizate de Sames, The Soirée to Acapulco. De asemenea, începând cu săptămâna Cinco de Mayo, din 30 aprilie până la data de 6 mai, mai multe evenimentele vor fi organizate în întreaga lume pentru a recrea atmosfera vibrantă a petrecerilor retro din Acapulco. Invitații vor pătrunde în universul Cointreau și se vor lăsa în voia distracției si a nopților mexicane parfumate, cu muzică plină de viață, aperitive delicioase și o doză generoasă de spirit tropical.

Margarita a obținut un adevărat statut emblematic, iar Cointreau are onoarea de a-și celebra locul în rețeta originală, rețetă ce conține 30 ml de Cointreau, 60 ml Blanco Tequila și 30 ml de suc proaspăt de lime. Amestecul, agitat cu gheață, se serveste într-un pahar de Margarita pudrat cu sare pe margine.

DESPRE COINTREAU

„M-AM DEDICAT CU PASIUNE STUDIERII ACESTUI LICHIOR. ÎMI DOREAM SĂ OBȚIN PURITATEA UNUI CRISTAL ȘI O AROMĂ DELICATĂ, SUBTILĂ, REZULTATĂ DIN ARMONIA PERFECTĂ ÎNTRE AROMELE COJILOR DE PORTOCALE DULCI ȘI AMĂRUI. Edouard Cointreau

Încă de la crearea acestuia în 1948, cuvintele lui Edouard Cointreau au dat tonul dezvoltării Maison Cointreau. Întruchipată de faimoasa sticlă pătrată care poartă numele creatorului său, marca exprimă aceeași spirit ludic și astăzi, condus de impulsul creator care i-a dat viață.

Echilibru, momente, plăcere, stil ... chiar și în crearea sa. Lichiorul transparent s-a născut din idea inspirată de a combina esențele obținute din cojile de portocale dulci și amărui. Acest amestec special dă gustul unic și delicat specific Cointreau, un echilibru perfect între dulce și amărui. Rețeta Cointreau a ramas neschimbată încă de la crearea sa. Specificul și excelența constau în selecția riguroasă și în ansamblul de esențe obținute din cojile de portocală, o sarcină meticuloasă realizată de Maestrul Distilator Maison Cointreau.
Cointreau sărbătorește cea de-a 70-a aniversare a cocktailului Margarita

Sursa: Comunicate de Presa

---------------------------

Atentie

Daca ai intrebari legate de acest articol sau legate de informatii prezentate in acest comunicat, va rugam sa-l contactati pe Autor, cu ajutorul datelor de contact publicate la sfarsitul comunicatului. Va rugam sa nu cereti administratorilor site-ului mai multe informatii despre acest articol, noi nu va putem oferi aceste informatii. NewPressRelease.com isi declina responsabilitatea in privinta informatiilor publicate pe site. Responsabilitatea pentru informatiile publicate ii revine Autorului. Va invitam sa cititi Termeni de utilizare.

Toate comunicatele de presa publicate pe acest site, sunt trimise de utilizatori ai site-ului si sunt publicate ca asa cum au fost primite. NewPressRelease.com nu este raspunzator de continutul acestor comunicate de presa publicate. Unele comunicate pot creea confuzii, daca nu sunt prezentate informatii aditionale. Va recomandam sa contactati persoana care a publicat acest Comunicat de Presa cu ajutorul datelor de contact publicate in articol. NewPressRelease.com nu poate fi facut responsabil, in nici un caz, pentru orice intarzieri,inadvertente, erori sau omisiuni in ceea ce priveste informatia ori transmiterea sau livrarea integrala ori partiala a acesteia, pentru orice accident ce deriva din aceasta sau ocazionat de aceasta, ori pentru rezultatele obtinute prin prelucrarea acestor informatii. Intregul risc pentru calitatea, acuratetea, adecvarea, exhaustivitatea, actualitatea, validitatea si calitatea oricarei informatii este asumat de catre utilizator. In cazul in care un comunicat de presa publicat pe site-ul NewPressRelease.com/RO va aduce prejudicii, va rugam sa ne contactati.


Copyright © 2008 - 2018 Comunicate de Presa by NewPressRelease.com